Blackjack strategie

blackjack strategieBlackjack is één van de weinige spellen waarbij je de uitslag kan beïnvloeden. Dit doe je door zelf te bepalen wanneer je wel of geen kaarten pakt. Het kan best spannend zijn om invloed uit te oefenen op een spel. Dit kan namelijk goed uitpakken, waardoor je een leuk bedrag wint. Maar het kan ook slecht uitpakken, waardoor je verliest. Om het allemaal iets eenvoudiger te maken kan je gebruik maken van een Blackjack strategie. Een strategie kan je helpen om de juiste keuzes te maken en uiteindelijk op winst uit te komen. Wij helpen je graag op weg met het kiezen van een handige strategie voor een potje Blackjack.

Welke strategie kan je het beste kiezen?

Het internet staat echt helemaal vol met strategieën waar je uit kan kiezen. We kunnen ons goed voorstellen dat je de weg een beetje kwijtraakt. Je hebt geen flauw idee meer wat wel of niet zou kunnen werken. Gelukkig kunnen wij je op weg helpen. Kies als eerste een strategie waar je zelf een goed gevoel bij hebt. Dus een systeem waarvan je weet dat deze werkt. Of een systeem die zichzelf bewezen heeft in de afgelopen jaren. Kies daarna voor een methode die past bij je budget. Er zijn helaas systemen waar alleen spelers met een groot budget mee wegkomen. Dit systeem is meestal niet helemaal geschikt. Let dus vooral op deze punten als je een systeem gaat uitkiezen om Blackjack te spelen.

Denk goed na over budgetbeheer

Zoals we hierboven ook al gezegd hadden is het belangrijk dat je voor een systeem kiest die bij je past. Maar vooral ook bij je budget past. Budgetbeheer is ontzettend belangrijk om goed over na te denken. Het bedrag dat je gaat inzetten mag nooit meer dan 5% van je totale budget zijn. Als je hier wel overheen gaat kan het je flink wat geld gaan kosten. Denk er daarom goed over na welk systeem bij je budget past. Het is helemaal niet erg om eerst op 1% te beginnen en te eindigen op 5%. Werk eens een paar stappen van een Blackjack methode uit en kijk waar je op uit komt na een aantal rondes. Het kan namelijk gebeuren dat je een paar rondes achter elkaar verliest. Het is dan fijn als je nog binnen de 5% blijft.

Speel met de basis Blackjack strategie

Er zijn zoveel verschillende strategieën dat het bijna lastig is om een keuze te maken. Gelukkig is er één punt om mee te beginnen en dat is de basis strategie. Eigenlijk begint het hiermee. Als je Blackjack gaat spelen is de grootste valkuil te lang doorspelen. Als je te laat een nieuwe kaart erbij pakt is het over en uit. Maar wanneer kan je het beste wel stoppen met een kaart pakken? Dit punt bepalen kan best ingewikkeld zijn. Gelukkig is er een systeem voor om te bepalen wanneer je wel of niet een kaart pakt. Met een speciaal tabel kan je aflezen wanneer je het beste een kaart kan pakken. Je ziet aan de hand van je score precies staan wanneer je wel of geen kaart pakt. Het tabel bepaalt aan de hand van een kansberekening bij welke keuze je de beste kans hebt om te winnen. Is dit bij een kaart pakken of toch door een ronde over te slaan? Het tabel helpt je om de juiste keuze te maken. Gemiddeld winnen spelers tot wel 20% vaker met het tabel.

Verdubbel je inzet met Martingale

verdubbel je inzet met martingaleHelaas kan je de croupier niet altijd verslaan. Er is een huisvoordeel in het spel verwerkt en je kansen liggen lager dan 50%. Toch maak je wel degelijk een kans. Maar het is wel fijn dat als je wel verliest je dit kan opvangen en de volgende ronde opnieuw kan meespelen voor de winst. Een manier om dit op te vangen is door de Martingale methode te gebruiken. Bij dit systeem verdubbel je de inzet bij verlies. Je verdubbelt net zo lang tot je wint. Door telkens te verdubbelen en bij winst terug te gaan naar je eerste inzet vang je verliezen op. Je houdt dan je eerste inzet als winst over. Het voordeel van dit systeem is dat je altijd wint. Het nadeel is dat je door de verdubbeling kan vastlopen met het tafellimiet of je budget. Zorg er dus voor dat je voor dit systeem voldoende budget tot je beschikking hebt.

Paroli: Pak winst zodra er wat te winnen valt

Een ander systeem dat je kan inzetten is Paroli. Bij Paroli mag je winst pakken, zodra er echt wat te winnen valt. Je verdubbeld hierbij je inzet op het moment dat je wint. Als je verliest ga je weer terug naar je eerste inzet. Bij Paroli gaan ze er eigenlijk vanuit dat je een paar keer achter elkaar wint en een paar keer achter elkaar wint. Als je in een winreeks zit wil je er zoveel mogelijk van profiteren door te blijven verdubbelen. Maar als je verliest wil je het verlies zo beperkt mogelijk houden. Op basis hiervan kan je volgens het Paroli systeem gaan spelen. Je kan zoveel mogelijk winst pakken als het nodig is. Maar je beperkt het verlies als het nodig is. Een handig systeem qua budgetbeheer, maar de resultaten zijn wisselend.

Labouchere inzetten bij Blackjack

Labouchere heeft ook wat weg van Martingale. Het wordt een Split Martingale genoemd onder de ervaren spelers. Je bedenkt van te voren een bedrag dat je wilt winnen. Bijvoorbeeld € 50. Nu ga je een reeks maken van getallen die samen € 50 vormen. De reeks moet oplopen. Dus denk bijvoorbeeld aan 2 – 5 – 7 – 8 – 11 – 17. Je kan ook een langere reeks maken van 7 getallen die allemaal bij elkaar opgeteld € 50 waard zijn. Je gaat nu met de buitenste getallen inzetten. In dit geval zet je dus € 2 + € 17 in = € 19. Als je wint pak je € 38. Verlies je? Dan voeg je de € 19 toe aan de reeks. Je gaat nu dus € 2 + € 19 = € 21 inzetten. Als je wint mag je de twee buitenste getallen wegstrepen. Dit doe je net zolang tot je totale winst € 50 is of de reeks op is.

Probeer de systemen zelf uit

Nieuwsgierig geworden welk systeem voor jouw gaat werken? Via onze website kan je het gratis uitproberen bij één van de gratis Blackjack spellen. Je kan zo zelf kijken welk systeem het beste bij je budget past en welke je snapt om toe te passen in het casino.

€250 + 100 FS